fbpx

  Termeni si Conditii

  Termeni si conditii

  Preamblul

  Magazinul online HouseOfWatches este administrat si detinut prin intermediul Site-ul comercial “houseofwatches.ro” de catre SC ATELIER MHM SRL cu sediul social in Str. Mihai Viteazul, nr. 98, Brasov, jud. Brasov, cod unic de inregistrare 39690160, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J8/1766/2018.

  Accesarea si utilizarea acestui site comercial implica acceptarea termenilor si conditiilor cuprinse in acest document. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului “houseofwatches.ro“, se recomanda citirea completa a documentului.

  SC ATELIER MHM SRL isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor ce urmeaza fara notificare. In cazul in care prezentul document va suferi modificari, cea mai recenta versiune a sa va fi publicata in cadrul acestei pagini.

  Terminologie

  Consumator – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; si care este parte a contractului la distanta incheiat.

  Utilizator – orice persoană fizică ce beneficiază de un serviciu de comunicaţii electronice destinat publicului, fără a avea în mod necesar calitatea de abonat al acestui serviciu.

  Vanzator – persoana fizica sau juridica autorizata, care, in cadrul activitatii sale, comercializeaza produse in conditiile unui contract incheiat cu consumatorul.

  Tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date.

  Suport durabil – orice instrument care permite Consumatorului sau Vanzatorului sa stocheze informatii care ii sunt adresate personal, intr-un mod accesibil pentru referinte ulterioare pentru o perioada de timp adecvata, in vederea informarii, si care permite reproducerea neschimbata a informatiilor stocate, reprezentat prin site-ul comercial “www.houseofwatches.ro”.

  Produs – orice bun corporal mobil, cu exceptia bunurilor vandute prin executare silita sau valorificate ca urmare a aplicarii prevederilor legale.

  Site comercial – suport durabil prin care Vanzatorul transmite Consumatorului informatiile necesare incheierii Contractului la distanta.

  Comanda – forma de comunicare la distanta intre Vanzator si Cumparator, parte a Contractului la distanta prin care Cumparatorul isi exprima optiunea de cumparare prin intermediul site-ului comercial, transmite informatiile personale si accepta obligatia de a plati produsele comandate.

  Contract la distanta – orice contract incheiat intre Vanzator si Consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

  Garantia legala de conformitate – protectia juridica a Consumatorului rezultata prin efectul legii in raport cu lipsa de conformitate, reprezentand obligatia legala a Vanzatorului fata de consumator ca, fara solicitarea unor costuri suplimentare, sa aduca produsul la conformitate, incluzand restituirea pretului platit de consumator, repararea sau inlocuirea produsului, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

  Garantia comerciala – orice angajament asumat de Vanzator fata de Consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, in cazul in care acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

  Reparare – in caz de lipsa de conformitate, aducerea unui produs la conformitate cu Contractul de vanzare-cumparare.

  Termeni si Conditii – toti termenii si toate conditiile stocate pe site-ul comercial si care constituie termenii si conditiile utilizarii suportului durabil si incheierii Contractului la distanta.

  Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

  Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

  Legea aplicabila

  Site-ul comercial “www.houseofwatches.ro” opereaza prin prisma legii aplicate in Romania. Prezentul document este guvernat de legislatia Romana aflata in vigoare.

  Drepturi de autor

  Intregul continut al site-ului “www.houseofwatches.ro” – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea SC ATELIER MHM SRL si a producatorilor si furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala, neputand fi preluat, copiat partial sau integral sau folosit pentru crearea de opere derivate fara acordul expres scris in prealabil al proprietarului. Folosirea fara acordul SC ATELIER MHM SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului “www.houseofwatches.ro” numai in limitele indicate in site-ul comercial in conformitate cu Termenii si conditile.

  Utilizatorul si Consumatorul isi asuma in exclusivitate consecintele accesarii si utilizarii continutului site-ului comercial cu incalcarea Termenilor si conditiilor sau a legilor romanesti aplicabile.

  Documente contractuale

  Prin plasarea unei comenzi pe site-ul comercial, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic si/sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleza operatiunile pentru incheierea Contractului la distanta si cu Termenii si conditiile site-ului comercial. Comanda este formata din urmatoarele documente:

  – Comanda, cuprinzand produsele dorite de Cumparator impreuna cu datele de facturare si livrare
  – Specificatiile aditionale ale Cumparatorului, acolo unde este cazul
  – Termeni si conditii

  Plasarea unei comenzi de catre Cumparator este urmata de contactarea prin e-mail, prin care este validata plasarea Comenzii si faptul ca aceasta urmeaza a fi procesata de catre Vanzator. Notificarea de livrare de catre Vanzator, comunicata prin e-mail si/sau telefonic, reprezinta acceptarea ferma a comenzii si constituie momentul incheierii Contractului la distanta si acceptarii complete a termenilor Comenzii. Nu este considerata in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

  Anularea comenzii de catre Cumparator, ulterior acceptarii ferme a acesteia, se poate realiza prin contact telefonic sau e-mail. Comanda va fi considerata anulata in momentul in care Cumparatorul a primit prin contact telefonic sau e-mail confirmarea de anulare din partea Vanzatorului si reprezinta retragerea Consumatorului din Contractul la distanta.

  Politica de livrare

  Vanzatorul se obliga sa expedieze Produsele aferente comenzilor acceptate.Livrarea produselor se efectueaza pe teritoriul Romaniei.
  Vanzatorul expediaza produsele prin servicii externe de curierat rapid si asigura ambalarea corespunzatoare a acestora.

  In cazul in care informatiile de livrate furnizate de catre Cumparator la momentul plasarii comenzii sunt incomplete sau incorecte, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare agreate.

  Cumparatorul este informat privind ziua si intervalul orar de primire a coletului, in ziua livrarii acestuia, prin contact SMS din partea firmei de curierat. In cazul in care Cumparatorul nu va fi gasit la adresa de livrare mentionata, sau nu poate fi contactat de catre firma de curierat, Curierul va incerca livrarea coletului in ziua lucratoare urmatoare. Daca nici la a doua incercare livrarea nu va fi realizata, cu acordul Vanzatorului, comanda va fi tinuta la depozitul zonal al firmei de curierat 5 zile lucratoare, timp in care Cumparatorul poate ridica coletul. In cazul in care ridicarea nu va fi realizata, coletul va fi returnat Vanzatorului iar comanda va fi anulata.

  Informatiile complete privind programul, termenele si costurile de livrare al coletelor pot fi accesate aici.

  Politica de plata si facturare

  Toate preturile afisate pe site-ul comercial “houseofwatches.ro” sunt exprimate in Lei si includ TVA cota 19%. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a majora sau micsora preturile produselor in orice moment, fara nici o motivare. Preturile modificate sunt aplicabile pentru comenzile plasate ulterior modificarii acestora.

  Modalitatea aplicabila de plata a produselor este tip ramburs (plata la livrare/cash-on-delivery).

  Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura electronica pentru produsele livrate, ulterior acceptarii comenzii.

  Politica de returnare

  Fiecare produs livrat de catre site-ul comercial “houseofwatches.ro” beneficiaza de optiunea returului conform prevederilor OUG 34/2004 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

  Informatiile complete privind drepturile si obligatiile privind retragerea din Contractul la distanta pot fi accesate aici.

  Politica de garantare

  Fiecare produs comercializat de catre site-ul comercial “houseofwatches.ro” beneficiaza de garantia legala de conformitate conform prevederilor Legii nr. 449/2003 modificata prin OG nr 9/2016 si garantia comerciala. Toate Produsele sunt noi, autentice si insotite de ambalajele originale. Certificatul de garantie este transmis prin transfer e-mail de catre Vanzator, ulterior acceptarii comenzi.

  Informatiile complete privind conditiile de garantare, obligatiile si drepturile Cumparatorului si ale Vanzatorului pot fi accesate aici.

  Termene, Penalitati

  In situatia in care termenele de livrare a Comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul se obliga sa informeze cumparatorul de noul termen estimat de finalizare a livrarii.

  In situatia in care Comsumatorul transmite informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se stabileste un nou termen de livrare a comenzii, acesta incadrandu-se in termenele stabilite initial.

  Cesionarea si Subcontractarea

  Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

  Acceptarea Contractului

  Aceptarea contractului va fi efectuata atunci cand Produsele sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Suportul durabil si Comanda aferenta.

  Consumatorul beneficiaza de optiunea deschiderii coletului pentru verificare anterior achitarii contravalorii acestuia. In cazul in care produsul nu corespunde caracteristicilor, Consumatorul este obligat sa refuze coletul.
  Semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre firma de curierat reprezinta acordul Consumatorului asupra conformitatii produsului si Acceptarea contractului.

  Transferul Proprietatii

  Proprietatea asupra bunurilor este transferata in momentul livrarii acestora, dupa semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre firma de curierat si a efectuarii platii aferente integrale.

  Raspundere si Forta majora

  Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
  Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

  Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

  Politica de confidentialitate si utilizare Cookies

  SC ATELIER MHM SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
  – dreptul de a cere, in mod gratuit, Vanzatorului sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale,
  – dreptul de a cere, in mod gratuit, Vanzatorului sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
  – dreptul de a cere, in mod gratuit, Vanzatorului sa inceteze prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
  – dreptul de a cere Vanzatorului sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

  Vanzatorului are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizator.
  Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre Vanzator si pot fi comunicate doar tertilor, in masura in care aceste informatii le sunt necesare in comunicarea cu Utilizatorul.

  Modalitati de colectare a datelor cu caracter personal
  – In mod automat, in momentul accesarii Site-ului comercial, prin cookies si/sau IP.
  – Direct de la Utilizator, prin inscrierea la newsletter, crearea unui cont de client sau plasarea unei comenzi pe Site-ul comercial. Prin intermediul completarii formularului de creare a unui cont si plasarea unei comenzi, Vanzatorul va colecta urmatoarele date: numele complet, adresa de facturare, adresa de livrare, numarul de telefon, adresa de e-mail, istoricul produselor cautate si comandate. Prin crearea unui cont de client si plasarea unei comenzi pe Site-ul comercial, Utilizatorul isi da consimtamantul ca datele furnizate sa intre in baza de date a Vanzatorului si sa fie prelucrate sau folosite de catre acesta.

  Prelucrarea si folosirea datelor cu caracter personal
  Datele cu caracter personal colectate, pot fi folosite exclusiv intern de catre Vanzator
  Fiecare Utilizator are posibilitatea de a accesa doar propriile date personale introduse. Prin accesarea sectiunii “Contul meu” si logarea in propriul cont de, Utilizatorul are dreptul de a vedea si modifica datele cu caracter personal furnizate.

  Datele cu caracter personal sunt colectate in urmatoarele scopuri:
  – Procesarea, confirmarea si efectuarea livrarii comenzilor plasate pe site-ul comercial.
  – Comunicarea mesajelor promotionale sau de marketing privind activitatea Vanzatorului.
  – Realizarea statisticilor necesare pentru imbunatatirea calitatii si continutului site-ului si a serviciilor puse la dispozitie de Vanzator.
  – Realizarea unor profile de marketing.

  Utilizatorul are dreptul de a refuza furnizarea datelor cu caracter personal, refuzul avand urmatoarele efecte:
  – Imposibilitatea de a plasa comenzi pe Site-ul comercial.
  – Imposibilitatea de a primi mesaje promotionale sau de marketing privind activitatea Vanzatorului.

  Datele colectate automat (Cookies si IP)
  Informatiile colectate in scopuri administrative sau statistice de catre Vanzator, in mod automat, in momentul accesarii Site-ului comercial sunt urmatoarele: IP (Internet Protocol), locatia geografica, dispoziivul mobl, tipul sistemului de operare folosit, tipul si versiunea browserului, data si ora locala, produsele cautate si vizualizate, paginile accesate.
  Fisierele cookies sunt stocate automat in dispozitivul prin intermediul caruia Utilizatorul navigheaza pe internet. Acestea permit site-urilor sa recunoasca vizitatorii care revin si sa furnizeze istoricul vizitelor anterioare, pentru a personaliza si imbunatati serviciile furnizate. Utilizatorul poate dezactiva acceptarea cookies sau sterge pe cele deja stocate printermediul setarilor browser-ului folosit. In aceasta situatie SC ATELIER MHM SRL nu poate garanta functionarea completa a site-ului comercial “houseofwatches.ro” si nu recomanda dezactivarea cookies.

  Comunicarea Utilizatorului cu Site-ul comercial

  Informatiile prezentate pe site-ul comercial au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila.
  Postarea opiniilor vizavi de produse se face prin interactiunea cu site-ul comercial. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a exclude sau ignora pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat.

  Pentru informatii, nelamuriri sau orice reclamatii privind continutul si/sau functionarea prezentului site comercial, va rugam sa ne contactati prin una din urmatoarele cai de comunicare:
  – telefonic la numarul de contact 0723 644 486
  – e-mail la adresa [email protected]
  – accesand formularul de contact

  Modul de solutionare a litigiilor

  Eventualele litigii aparute in executarea contractului la distanta se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate in baza legilor din Romania, de catre instantele din Romania. Platforma europeană de soluţionare online a litigiilor, denumită în continuare platforma SOL poate fi accesata aici.